קודם כל אל דאגה. בעזרת טיפול שוטף בכלבים ובחתולים שלנו, במקביל לתחזוקה ולעיתים הדברה סביבתית, ניתן להתגבר על המטרידים הללו.
איך נדע שלכלב שלנו יש קרציות?
הקרצייה, לעומת הפרעוש, לא גורמת בעקיצתה לגירודים – היא מחדירה אל תוך העור חומר מאלחש המנטרל את החישה שלנו ומאפשר לה להיצמד ולמצוץ דם מבלי שנרגיש בה. עם זאת, הקרציה גדולה מהפרעוש, לכן על פי רוב בזמן שאנחנו מלטפים אותם או מחפשים במקומות נסתרים בגוף המועדפים על הקרציות נוכל לאתר אותם, או שנרגיש במישוש “בליטה” על עור הכלב, ובפישוק הפרווה נראה קרצייה צמודה לעור.
קצת על מחזור החיים של הקרצייה:
כמו אצל הפרעושים, גם הקרציות מעבירות את רוב זמנן בסביבת המחיה שלנו ולא על הכלב (או על יונק מארח אחר). הביצים בוקעות בחצרות, בגינות, בשדות וכו' והקרציות הצעירות (שבגודלן קטנות מאוד בהתחלה) עוברות מספר שלבי חיים עד שהופכות להיות בוגרות. על מנת לעבור משלב חיים אחד לשני הקרציות ניזונות מדמם של יונקים. נקבה יכולה להטיל עד כ-5,000 ביצים.
מה הסכנה?
קרצייה אמנם לא גורמת לגירודים ותגובה אלרגית כמו הפרעוש אבל קרצייה אחת בלבד יכולה לעשות הרבה נזק. קרציות מעבירות טפילי דם הגורמות למחלות בכלבים (קדחת הקרציות היא המחלה הכי נפוצה אך לא היחידה), ובבני אדם (קדחת הבהרות), אשר ללא טיפול עלולות להיות מסכנות חיים.
גם בתחום זה קיימות מספר אפשרויות למניעת קרציות – אמפולות, קולרים כנגד קרציות וכדורים.
בנוסף, כדאי לעבור על גוף הכלב והחתול, למשש ולוודא שאין עליהם קרציות
אם נתקלתם בקרצייה מה לעשות?
את הקרציות יש להסיר בהקדם האפשרי. בעזרת פינצטה מחודדת יש לתפוס את הקרצייה קרוב ככל הניתן לעור עצמו ולמשוך בתנועה יציבה ואיטית עד שהיא משתחררת ומאחיזתה. את הקרצייה ניתן להדביק היטב בתוך דבק סלטופ כדי שלא תמשיך להוות מטרד.
לא לשכוח אזורים כמו – אוזניים, בית שחי, מפשעות ובין אצבעות הרגליים.
במקביל, גשו לוטרינר לקבל טיפול יעיל נגד קרציות. לעיתים יש לטפל ולהדביר גם בסביבת המחיה.