במצבים מתקדמים מאוד של אבנית והצטברות של כל מיני חיידקיים יש חשש למורסה כתוצאה מריקבון בשורש השן, דבר היוביל ליצירת מורסה מתחת לעין.
האם אנחנו יכולים לסייע במניעה של מחלות שיניים לחיות המחמד שלנו?
התשובה היא ,כן, בהחלט!
ניקוי שיניים במרפאה המתבצע על ידי רופא תחת הרדמה מלאה קצרה ובטוחה כולל קודם כל בדיקה מקיפה של חלל הפה, לאחריה ניקוי יסודי של אבן השן ומתן טיפול לבעיות מיוחדות כגון שורשים חשופים, עקירות שיניים ועוד..
בסוף הטיפול מתבצע חיטוי חלל הפה ופוליש להחלקת השיניים.
למניעת חזרתיות מומלץ צחצוח שיניים יומיומי אשר מונע הצטברות אבן שן:
בכלבים צעירים – נפתח את הלסתות , נעביר אצבע או מברשת שיניים, עם או בלי משחה. נרגיל אותם למגע. בהמשך, עם התחלפות שיני החלב בשיניים קבועות (תהליך הקורה החל מגיל 3 חודשים ונמשך כמה חודשים), מומלץ לעבור למשחת שיניים יעודית לכלבים מ- 2 סיבות :
- המשחה גם טעימה ולכן עוזרת לנו לגייסם לתהליך בפחות עימותים..
- אין להשתמש במשחת שיניים לאנשים מכיוון שזו איננה מיועדת לבליעה.
לגבי התדירות הרצויה של צחצוח השיניים תשובתנו היא כמה שאתם מצליחים. בחיינו העמוסים לא תמיד ריאלי למצוא את הזמן לצחצח שיניים פעמיים ואף פעם ביום, במיוחד בהעדר שיתוף פעולה שלהם.
בסוף תקופת החלפת השיניים יש לוודא שאכן כל שיני החלב נשרו ובמקומן בקעו שיני הבשר. בדיקה זו נעשית על ידי וטרינר. במידה ולא נשרו כל שיני החלב עלול להיווצר מצב של מנשך לקוי וצבירת אבן שן מוגברת. לכן, מומלץ להתייעץ עם הוטרינר ולראות אם כדאי לעקור את השיניים הללו. מדובר בבעיה נפוצה מאוד המערבת בעיקר את הניבים ואופיינית במיוחד בגזעים הקטנים.
בכלבים בוגרים כדאי להתחיל לצחצח שיניים זכרו! גם אותם ניתן להרגיל לצחצוח שיניים שגרתי. תמיד עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.
לסיכום:
שמירה על היגיינת חלל הפה וטיפולים מונעים בהחלט מומלצים גם בהולכים על ארבע.
טיפול מונע הוא תמיד הטיפול המועדף, כיוון שהוא יכול לחסוך בעלויות ולשפר משמעותית את איכות החיים של אהובינו.